maandag 1 augustus 2011

Eerste Internationale NachtburgemeesterscongresOp 29 oktober 2011 vindt in Middelbeers (gemeente Oirschot) het eerste congres voor nachtburgemeesters plaats. Voor het congres zijn nachtburgemeesters uit Nederland en Vlaanderen uitgenodigd. Naast het congres met lezingen, debatten en sessies over relevante thema's voor nachtburgemeesters wordt de deelnemers en het publiek in de avond en nacht een cultureel programma aangeboden met onder andere muziek, cultuur, theater, culinair genieten en natuur. De nacht van 29 op 30 oktober is gekozen omdat het de langste nacht van 2011 is. Dit vanwege het terugzetten van de klok.
Middelbeers heeft samen met de kernen Oostelbeers en Westelbeers geschiedenis geschreven als de eerste Nederlandse gemeente met een vrouwelijke burgemeester: mevrouw Truus Smulders-Beliën. Met het eerste Nachtburgemeesterscongres van de lage landen willen de Beerzen opnieuw een historische mijlpaal plaatsen. De Beerzen hebben zelf ruime ervaring met het nachtburgemeesterschap. Voormalig Veulpoepers-gitarist Harrie van Hoof droeg in april, na vele jaren de nachtelijke scepter gezwaaid te hebben, het stokje over aan Marian Smolders. Als nachtburgemeester verzamelde zij direct een staf om zich heen. Dit team zal actief betrokken zijn bij het evenement. De huidige dagburgemeester van Oirschot, Ruud Severijns, verleent zijn medewerking aan het congres.
Het congres wordt georganiseerd onder auspiciën van Stichting KuBes, bekend van grootschalige Beerse producties als de musical 'Moulin Rouge' en de film 'In naam van de vader'.
Het congres op zaterdagmiddag bestaat uit een gedeelte exclusief voor nachtburgemeesters en een gedeelte voor belangstellenden. Klik voor meer informatie over het programma.