zondag 13 januari 2013

Nieuwe nachtburgemeester voor De Beerzen

Rik van Korven (links, met het ambtsketen van
de Beerse nachtburgemeester) en Lars den Otter.

De Beerse DJ's Lars den Otter en Rik van Korven zijn tijdens een feestelijke avond op zaterdag 12 januari 2013 in Gasterij De Kemphaan in Middelbeers verkozen tot nachtburgemeester van Oost-, West- en Middelbeers.

Het duo beloofde tijdens de avond een bijdrage te leveren aan het culturele leven in de Beerzen. Met name voor de doelgroep 10-14 jaar is er wat betreft Rik en Lars te weinig te doen. Zelf organiseren ze onder de naam CafĂ© de Puinhoop dance-feesten.

De keuze voor het duo is gebaseerd op de uitslag van drie stemronden. Via internet kwamen 724 geldige stemmen binnen, het publiek in De Kemphaan bracht 145 stemmen uit en ook een raad van advies maakte een ranglijst op. Deze  bestond uit de vorige nachtburgemeester Marian Smolders, Ellen Visser (loco-nachtburgemeester), Ruud Severijns (dagburgemeester van de gemeente Oirschot), Harrie van Hoof (oud-nachtburgemeester van de Beerzen) en speciale gast Doro Krol, nachtburgemeester van Nijmegen. Krol gaf aan dat een nachtburgemeester anderen nodig heeft om dingen voor elkaar te krijgen. Ze riep dan ook de andere kandidaten, Stef Mourits, Thea Noordijk en Mark Timmermans, op om ieder vanuit de eigen kwaliteiten de nieuwe nachtburgemeester bij te staan.

De avond werd opgeluisterd door een optreden van de Wibra's. De nieuwe nachtburgemeesters besloten de avond met een optreden.

De Beerzen hebben al jaren een nachtburgemeester. Harrie van Hoof was de eerste. Hij werd op 29 april 2010 opgevolgd door Marian Smolders.